Skladatelj, interpretator šansone, tekstopisac, aranžer i likovni umjetnik, Zvonko Špišić rođen je u Zagrebu, 26. veljače 1937. godine. Po broju izvedenih pjesama i nagrada prvi je na festivalima u Zagrebu i Krapini, a po broju nagrada treći u Splitu. 

Glazbom se profesionalno počeo baviti od 1958. godine, a nikada nije pohađao glazbenu školu. Objavio je preko 370 skladbi, te je za svoj rad primio šezdesetak domaćih i inozemnih nagrada i priznanja.

U svojoj karijeri bio je na mnogim funkcijama pa je tako od 1979. do 1980. bio potpredsjednik, od 1980. do 1984. predsjednik, te od 1984. do 1988. godine tajnik Hrvatskog društva skladatelja. Sedam godina u dva mandata bio je predsjednik Zajednice umjetnika Hrvatske. Direktor zagrebačkog festivala zabavne glazbe bio je 1980., 1981. i 1987. godine. Od 1972. do 1976. godine bio je zastupnik u Hrvatskom saboru, te je od 1982. do 1986. godine bio odbornik u Skupštini grada Zagreba.

Osim brojnih skladbi koje se povezuju s Gradom Zagrebom, Zvonko Špišić napisao je i niz mediteranskih skladbi među kojima su “Šjor Perina”, “Barbara”, “Konoba kod dva ferala”, “Barkarole, barkarole”, “Materina spara”, “Bog nek ti pozlati ruke”, “Zvona moga grada” i mnoge druge.

U suradnji s Dragom Britvićem i Vice Vukovom kao interpretatorom, napisao je skladbe “Plavi putevi”, “Na kraju ljeta”, “Zadnji trabakul”, “Zeleni se ružmarin”, “Dobra večer uzorita”, “Adio mala”, “Zasvirat će jedna mandolina”, “Mom ćaći”, “Tri su puta zvonile gitare”, “Plima” i mnogih drugih. Također je napisao mnoga scenska djela, djela za zbor, te brojne šansone od kojih su neke “Kockar”, “Bicikl”, “Milioner” i mnoge druge.

Kao likovni umjetnik priredio je 18 samostalnih i veliki broj skupnih izložbi. Objavio je tri knjige s tekstovima svojih pjesama, od kojih mnogi spadaju u antologiju hrvatske lirike.

Zvonko je otkrio da je legendarnu pjesmu napisala jedna djevojčica. Uz Zvonkovu pomoć postala je pjesma koju će još generacije voljeti. Prvi izvođač pjesme ‘Suza za zagorske brege’  bio je Vice Vukov, a sredinom 80-tih skladatelj Zvonko Špišić napravio je i tamburaški aranžman.