Nakon prošlotjedne odgode zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, danas je na igralištu Nogomtenog kluba Mladost, odnosno u Zaseki u Zaboku održana Olimpijada dječjih vrtića. Tradicionalno događanje okupilo je petnaestak zagorskih dječjih vrtića, a igralištem se nekoliko sati orio dječji smijeh uz obilje sportskog i natjecateljskog duha.

Olimpijadu je otvorio župan Željko Kolar pozdravivši sve okupljene, a nekoliko su prigodnih riječi rekli i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek te čelnik Sportske zajednice Stjepan Fotivec. Prigodno je zapaljen i olimpijski plamen, a mališani su se natjecali u brojnim disciplinama poput skoka u dalj, trčanja i nogometa.

Sveukupni pobjednici natjecanja bili su mališani Dječjeg vrtića “Gustav Krklec” iz Krapine. Oni su osvojili ukupno 120 bodova. Drugi su bili mališani iz Dječjeg vrtića Bubamara iz Donje Stubice sa 118 bodova, treće mjesto zauzela je ekipa zabočkog Dječjeg vrtića Zipkica sa 109 bodova, četvrta je bila “Naša radost” iz Pregrade sa 108 bodova, a peto mjesto podijelili su vrtići “Maslačak” iz Krapinskih Toplica i Dječji vrtić Bedekovčina sa 105 bodova.

Na Festivalu je bila i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te zamjenica gradonačelnika Zaboka Nevenka Gregurić.  Osim spomenutih vrtića, na natjecanju u Zaboku sudjelovali su i Dječji vrtić Pušlek iz Marije Bistrice, Dječji vrtić “Rožica” iz Velikog Trgovišća, Dječji vrtić iz Svetog Križa Začretja, Dječji vrtića “Cvrkutić” iz Oroslavja, Dječji vrtić “Zvirek” iz Stubičkih Toplica, Dječji vrtić “Balončica” iz Huma na Sutli, Dječji vrtić “Zlatni dani” iz Zlatar Bistrice, mališani Dječjeg vrtića klanječkog “Kestena” i Dječjeg vrtića “Mravci” iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju iz Krapinskih Toplica.